Therapeutisch paardrijden

Het Paard kunnen we op verschillende manieren inzetten om kinderen te motiveren dingen te doen die ze misschien minder graag doen bij een reguliere therapeut. Afhankelijk van de behoefte van de cliënt kunnen we doelstellingen vastleggen en toepassen in sessies op maat. Ik richt mij dan ook op kinderen van 7 jaar en ouder.

Waar kan je aan denken als we spreken over doelen: We kunnen bouwen aan zelfvertrouwen, Sociale vaardigheden, Communicatie en zelfs werken aan het leren leren. Terwijl je op het paard zit verhoogt je concentratie en is het makkelijker om stof aan te leren. We kunnen bijvoorbeeld spelenderwijs te tafels oefenen of andere rekenspelletjes ect.

We kunnen de motoriek verbeteren zowel de grove als fijne motoriek en dat begint al vanaf het moment dat we het paard gaan halen op de wei, we poetsen samen, zadelen op daarna zullen we aangepaste spelletjes doen en brengen het paard weer terug naar de wei.

Ook voor het ontspannen of versterken van je spieren is een paard uiterst geschikt en laten we eerlijk zijn ook veel leuker dan oefeningen moeten doen op een apparaat.

Voor patiënten met MS maken we een apart programma wat gericht is op de ontspanning van de spieren en het verminderen van spasmen. Zowel kinderen als volwassenen zullen hier baat bij hebben en verbetering merken in het dagelijkse leven. Hier zijn al veel studies aan gewijd en daar geloof ik heilig in. Om die reden geef ik 5 sessies van max. een half uur (duur is afhankelijk van de patiënt), gratis aan de eerste patiënt met MS die zich inschrijft voor dit programma.

Ik geef sessies individueel als in groepsverband. Dit is afhankelijk van wat je wilt bereiken. Heb je moeite om samen te werken, te communiceren en wil je meer zelfvertrouwen dan adviseer ik sessies in groepsverband. Maar verbeteren van motoriek en spierontspanning zijn individuele sessies.

Vraag je je af of Paardenspel ook iets voor jou kan betekenen? Mail me dan en dan bespreken we de opties er is veel mogelijk.